Биографичният филм Блондинка с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи

...
Биографичният филм Блондинка с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи
Коментари Харесай

Филмът „Блондинка“ с най-много номинации за „Златна малинка“

Биографичният филм  " Блондинка "  с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи най-вече номинации - осем, за антинаградите " Златна малинка ", оповестява Българска телеграфна агенция. 

Със седем номинации следва комедията  " Добро недоволство "  (Good Mourning), режисьори, сценаристи и изпълнителни на основните функции в която са рапърите и артисти Машин Гън Кели и Мод Сън. Игралната версия на класическата анимация " Пинокио " на " Дисни " е с шест.
Трите продукции са номинирани в категорията за най-лош филм дружно с " Морбиус " и " Дъщерята на краля ". 

Организаторите на антинаградите " Златна малинка " разказват " Блондинка " като филм, който " феновете на киното харесват даже по-малко от критиците ". Създателят му Андрю Доминик е с номинация за най-лош режисьор.

Доминик ще си оспорва антиотличието в режисьорската категория с Джъд Апатоу за " Балонът ", в който играе и номинираната за " Оскар " българска актриса Мария Бакалова, Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) и Мод Сън за " Добро недоволство " (Good Mourning), Даниъл Еспиноса за " Морбиус " и Робърт Земекис за " Пинокио на Дисни ".

Сред номинираните в актьорските категории е двукратният притежател на " Оскар " Том Ханкс. Ханкс е с три номинации - за най-лош артист за " Пинокио на Дисни " и за най-лош артист в поддържаща роля за превъплъщението си в облика на мениджъра полковник Паркър в биографичната продукция " Елвис ". Третата му номинация е в категорията за най-лоша екранна двойка и е за изобилстващото му от латекс лице и нелепия му акцент. 

Том Ханкс не е единственият обичан и възхваляван артист, попадал в конкуренцията за " Златна малинка ". Сред предходните носители на антиотличието са звезди от ранга на Леонардо ди Каприо, Еди Редмейн, Бен Афлек, Холи Бери, Сандра Бълок, и екранни митове като Лорънс Оливие, Марлон Брандо и Ал Пачино. 

Самият филм " Елвис ", режисиран от Баз Лурман, се радва на ласкави мнения от страна на рецензията и неотдавна получи девет номинации за водещите английски кино награди БАФТА. Изпълнителят на основната роля Остин Бътлър наскоро завоюва " Златен глобус " за най-хубав артист във кино драма за превъплъщението си в облика на Краля на рока. 
Джаред Лето, който предходната година стана притежател на " Златна малинка " за най-лош артист в поддържаща роля за " Домът на Gucci ", тази година ще се съревновава в категорията за най-лош артист в основна роля за " Морбиус ".

Освен Лето за " Морбиус " и Том Ханкс за " Пинокио на Дисни ", останалите кандидати за " Златна малинка " за най-лош артист са Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) за " Добро недоволство " (Good Mourning), Пийт Дейвидсън за " Мармадюк " и Силвестър Сталоун за " Самарянин ".
Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде определена всред Райън Кийра Армстронг за " Подпалвачката ", Брайс Далас Хауърд за " Джурасик парк: Господство ", Даян Кийтън за " Мак и Рита ", Кая Скоделарио за " Дъщерята на краля " и Алиша Силвърстоун за " Акулата ". 

Сред номинираните за най-лоши артисти в поддържащи функции с изключение на Том Ханкс са Лорейн Брако, Пенелопе Крус, Мира Сорвино, Мод Сън, Пийт Дейвидсън.

Организаторите на " Златна малинка ", които назовават оценките си " грозния братовчед на " Оскар " -ите ", ще разгласят носителите им на 11 март - ден преди американската Академия за кинематографично изкуство и просвета да раздаде своите статуетки. 
Антинаградите " Златна малинка " са учредени през 1980 година като антидот на холивудския награден сезон. Номинираните и спечелилите се избират от към 1100 членове на едноименната фондация от Съединени американски щати и още 19 страни, които се записват онлайн и заплащат членски импорт на стойност 40 $. Статуетката съставлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР